Venezuela'dan ABD Yaptırımlarına Sert Cevap

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin, ülkenin petrol şirketleri PDVSA ve Citgo'ya yaptırım uygulamaya karar vermesiyle ilgili, "Bu yaptırım kararlarıyla Citgo'yu Venezuelalılardan çalmak istiyorlar. Bu durumda anlıyoruz ki ABD'nin hedefi Venezuela'nın zenginliklerini ele geçirmek. Venezuela'nın çıka

29.01.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-08:53) Venezuela'dan ABD Yaptırımlarına Sert Cevap

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin, ülkenin petrol şirketleri PDVSA ve Citgo'ya yaptırım uygulamaya karar vermesiyle ilgili, "Bu yaptırım kararlarıyla Citgo'yu Venezuelalılardan çalmak istiyorlar. Bu durumda anlıyoruz ki ABD'nin hedefi Venezuela'nın zenginliklerini ele geçirmek. Venezuela'nın çıkarlarını korumak amacıyla ABD'ye gereken yasal cevabı vereceğiz." sözlerini aktardı.

ABD ile tüm diplomatik ilişkileri geçen hafta durduran Venezuela Devlet Başkanı Maduro, bu ülkeden ayrılan Venezuelalı diplomatları ülkenin başkenti Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'de kabul etti.

Maduro, ABD'nin Venezuelalı petrol şirketleri PDVSA ve Citgo'ya yaptırım uygulamasıyla alakalı olarak, "Bu yaptırım kararlarıyla Citgo'yu Venezuelalılardan çalmak istiyorlar. Bu, yasa dışı bir yoldur. PDVSA ve Citgo yöneticilerine gerekli yasal işlemleri başlatma emri verdim. Bu durumda anlıyoruz ki ABD'nin hedefi Venezuela'nın zenginliklerini ele geçirmek. Venezuela'nın çıkarlarını korumak için ABD'ye gereken yasal cevabı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Maduro, yaptırım kararlarının, ABD’nin desteğini alarak kendisini Venezuela’nın "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun isteği doğrultusunda alındığını belirtti.

PARA TEKLİF ETMİŞLER

Maduro, ABD'deki Venezuelalı diplomatik temsilcilere saf değiştirmeleri için para teklif edildiğini fakat diplomatların bunu kabul etmediğini açıkladı.

Muhalefete diyalog çağrısını tekrarlayan Maduro, "Ülkedeki birçok muhalif liderin, ülkenin şu anda gitmekte olduğu aşırılığa karşı olduğunun farkındayım fakat susmaya devam ederseniz siz de Venezuela'da olacaklardan sorumlu olursunuz. Şimdi vakit cesaret, darbeye 'Hayır' deme, diyalog masasına oturma vaktidir." sözlerini iletti.

Maduro, Venezuela'nın tarihi bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, "Tarihi günler yaşıyoruz, tarihi bir savaşla karşı karşıyayız. Darbe ve müdahalecilik zamanı 20. yüzyılda kaldı. Venezuela, 20. yüzyıla geri dönmeyecek. Venezuela, kendi çizdiği demokratik ve özgür yolunda ilerlemeyi sürdürecektir.’’ şeklinde devam etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal