Venezuela'daki Gerginlik Elektrik Kesintisine Yol Açtı

Venezüella’nın bir çok kentinde elektrik kesintisi meydana geldi.

08.03.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-11:51) Venezuela'daki Gerginlik Elektrik Kesintisine Yol Açtı

Venezüella’nın bir çok kentinde elektrik kesintisi meydana geldi.

Elektrik kesintisi, ilk başta başkent Caracas'ı ve sonra da diğer birkaç kenti günü en yoğun saatlerinde tamamen karanlığa bürüdü.

Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro hükümeti, muhalefeti sabotaj yapmakla suçladı.

Maduro'yu iktidardan indirmek amacıyla ABD ve bazı Latin Amerika ülkeleri tarafından desteklenen muhalefet tarafı ülkedeki gerginliği her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Seçimle başa gelen devlet başkanı Nicolas Maduro, muhalefet liderini ve kendini ülkenin geçici başkanı ilan eden Juan Guaidó'yu "ABD emperyalistlerinin" yardımıyla bir darbe yapmaya çalışmakla suçluyor.

Maduro yaşanan elektrik kesintisinin muhalefetin neden olduğu ‘’kaos, kızgınlık ve endişeden’’ dolayı gerçekleştiğini ileri sürdü.

ABD DURUMU FIRSAT BİLDİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da “Maduro rejiminin yetersizliğini” suçlayarak iktidara karşı mesajlar yayınladı. Pompeo Twitter’dan paylaştığı mesajında “Yiyecek yok. İlaç yok. Şimdi güç yok. Sonra, Maduro yok” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisi, binlerce işçinin eve yürümek zorunda kaldığı Caracas'taki ana havaalanından uçuşların ertelenmesine de neden oldu.

Venezuela’da yurt içi elektrik tedariki petrol rezervinden ziyade geniş hidroelektrik altyapısına dayanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal