Venezuela'da Seçim Kurulunun Değişmesi İçin İlk Adım!

Venezuela'da gelecek yıl yapılacak parlamento seçimleri öncesinde, Ulusal Meclis'te (AN) iktidar blogu ve muhalefetin katılımı ile 9 kişilik komisyon oluşturuldu.

06.11.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-12:48)

Venezuela'da gelecek yıl yapılacak parlamento seçimleri öncesinde CNE'ye yeni üyeleri belirleyecek Atama Komitesinin oluşturulması için çoğunluğu muhaliflerin elindeki Ulusal Meclis'te (AN) iktidar blogu ve muhalefetin katılımı ile 9 kişilik komisyon oluşturuldu.

AN'den aktarılan yazılı açıklamada, komisyonda muhalefetten 6, iktidardan 3 milletvekili bulunduğu ve 2 hafta içinde Atama Komitesine aday isimlerin belirleneceği ortaya çıktı.

Ülke gündemine yansıyan haberlerde ise iktidar milletvekillerinin, komisyona ve tüm sürece hükümetin elindeki Kurucu Meclis'in (ANC) de müdahil olmasını şart koştuğu dile getirildi.

CNE'ye yeni üyelerin anlaşılması, kendini geçici devlet başkanı ilan eden ABD destekli AN Başkanı Juan Guaido'nun liderliğindeki grubun dışında kalan muhalifler ve hükümet arasında yapılan anlaşmanın başlıklarından biriydi.

Venezuela'da Guaido öncülüğündeki muhalif blokla yapılan görüşmelerin çökmesinden sonra hükümet ve diğer muhalif partiler, 16 Eylül'de uzlaşmaya varmış, Guaido cephesinin tepki gösterdiği anlaşma gereği ülkedeki bazı siyasi tutuklular serbest kalmıştı.

Uzun süre önce AN'den çekilen iktidar bloğu da meclise yeniden dönmüştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal