Venezuela'da Muhalefet Yanlısı Halk Tekrar Sokağa İndi

Kendini geçici başkan olarak ilan eden Juan Guaido’nun protesto çağrısını takiben Venezuela halkı Çarşamba günü sokaklara döküldü.

31.01.2019-08:04 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-08:01) Venezuela'da Muhalefet Yanlısı Halk Tekrar Sokağa İndi

Kendini geçici başkan olarak ilan eden Juan Guaido’nun protesto çağrısını takiben Venezuela halkı Çarşamba günü sokaklara döküldü.

Olay yerindeki bir Anadolu Ajansı muhabirine göre, başkent Caracas'ta, kalabalık “geçici hükümet, serbest seçimler” yazan afişler taşıdı.

Guaido, Caracas'taki Venezuela Merkez Üniversitesi'nde yaptığı konuşma sırasında insanları sokaklarda protesto yapmaya davet etmişti.

Guaido, Twitter'da her bir protesto gösterisinin ülkenyi hak ettiği özgürlüğe ve acil insani yardımlara yaklaştığını söyledi.

Guaido “Protestolarımızı barış içinde sürdürüyoruz, Venezuela ve dünya genelinde Cumartesi gününe hazırlanıyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta, Venezüella’nın muhalefet önderliğindeki Ulusal Meclis’in lideri Guaido, ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ve çoğu Latin Amerika ülkesinin desteğini alarak kendini ülkenin geçici başkanı olarak ilan etti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaşanan gerginlikler sonucu Washington ile diplomatik ilişkilerini kesti ve ABD’yi hükümetine karşı bir darbe düzenlemekle suçladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal