Venezuela'da Muhalefet Cumartesi Tekrardan Sokakta

Venezuela muhalefeti 30 Nisan’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve 1 Mayıs’taki protestolardan sonra Cumartesi günü tekrardan sokaklara inecek.

03.05.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-10:35)

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini arkasına alan muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini devirmek hedeiyle takip edecekleri yol haritasını sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Üye olduğu parti Voluntad Popular’ın (VP) ev hapsindeki önderi Leopoldo Lopez’le başkent Caracas'taki La Carlota Hava Üssü'nün karşısındaki Altamira Köprüsü'nde denediği askeri ve sivil kalkışmaya ilişkin Guaido, attıkları adımların artık geri dönüşünün olmadığı ifadesinde bulundu.

TÜM ÜLKEYE YAYILACAK GREVLER DÜZENLENECEK

Guaido, sürekli sokak gösterilerinin düzenlemenin yanı sıra hayatı durduracak ve tüm ülkeyi etkisi altına alacak grevler yapacaklarını ileri sürdü.

MUHALEFET TEKRARDAN SOKAKLARDA

Hükümeti devirme planlarını bugün ülke çapında yapacakları küçük meclis toplantıları ile taraftarlarına aktaracaklarını belirten Guaido, Cumartesi günü ise tekrardan sokağa çıkacaklarını açıkladı.

Guiado, "barışçıl" olacağını iddia ettiği eylemlerin önemli askeri merkezlerin yer aldığı bölgelerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal