Venezuela'da Meydana Gelen Olaylarda 26 Kişi Hayatını Kaybetti

Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı olarak ilan etmesinin sonrasında karışan Venezuela'da bilanço ağırlaşıyor. Muhalif kaynaklara göre olaylarda 26 kişi hayatını kaybetti.

25.01.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-08:57) Venezuela'da Meydana Gelen Olaylarda 26 Kişi Hayatını Kaybetti

İçinde olduğu ekonomik ve siyasi krizi uzun zamandır atlatamayan Latin Amerika ülkesi Venezuela’da muhaliflerin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun meşruiyetini kabul etmediklerini söylemlerinin sonrasında başlayan gerginlik sürüyor.

Hükümete yakın medya kuruluşu Ultimas Noticias’ta yayımlanan habere göre, Doğu Bölgesi Stratejik Savunma Birimi Komutanı William Serantes Pinto, bu hafta olan olaylarda şiddete karışan 268 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Pinto, eyaletlerden Anzoatequi’de 35, Monagas’ta 75, Sucre’de 158 kişinin kamu malı ve düzenine zarar vermekten gözaltına alındığını açıkladı.

Ülkede hükümete karşı duruşuyla bilinen ve hukuki çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarından Foro Penal’in (Ceza Divanı) sosyal medya sayfasından yayımladığı bilgi notunda ise muhaliflerin yaptığı ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı ilan ettiği miting ardından eylemlerde 320 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ülkenin farklı bölgelerinden avukatların meydana getirdiği STK’nin paylaşımında, hafta başından beri gözaltına alınanlar da ilave edildiğinde bu sayının 364’ü bulduğu bildirildi.

RESMİ AÇIKLAMALARDA ÖLÜ SAYISI YOK

Muhalif başka bir STK Venezuela Toplumsal Sorunlarda Gözlem Merkezi ise devamlı güncellediği can kaybı bilgilerini sosyal paylaşım sayfasından vermeyi sürdürüyor.

Observatorio de Conflictos adıyla de bilinen platformun yayımladığı mesajda, hafta başından beri meydana gelen olaylarda 26 Venezuelalının yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Mesaja göre, başkent Caracas’ta 7, Amazonas’ta 2, Barinas’ta 3, Bolivar’da 5, Portuguesa’da 3, Tachira’da 3, Monagas’ta 2 ve Yaracuy’da 1 kişi hayatını kaybetti.

Resmi kaynaklardan ise can kaybı ile alakalı herhangi bir açıklama olmadı.

Öte taraftan hafta başında 27 askerin halkı isyana çağırması ve sonrasında teslim olmalarıyla başlayan ve bilhassa geceleri artan eylemler, önceki gün yapılan muhalefet mitingiyle biraz düşse de hala Caracas’ın ve ülkenin bazı bölgelerinde sürüyor.

Gün içerisinde çoğu zaman yürüyüş ve toplanmalarla görülen eylemler geceleri bilhassa gecekondu mahallelerinde yollarda lastik yakıp barikat kurma eylemlerine dönüşüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal