Venezuela'da Karşıt Taraflar 6 Nisan'da Sokağa İniyor

Venezuela’da muhaliflerin sokak eylemleri gerçekleştirecekleri 6 Nisan'da hükümet taraftarları da sokağa çıkacak.

02.04.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-10:36) Venezuela'da Karşıt Taraflar 6 Nisan'da Sokağa İniyor

Venezuela’da muhalefetin sokak protestoları yapacakları 6 Nisan tarihinde Devlet Başkanı Nicolas Maduro destekçileri de sokaklarda olacak.

Tarihinin en ciddi siyasi krizini yaşamakta olan ülkede, hükümet de muhalefet de sokak eylemleri düzenlemekten vazgeçmiyor.

İKİ TARAF DA SOKAĞA İNİYOR 

Venezuela Kurucu Meclis (ANC) Başkanı ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Birinci Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, başkent Caracas’ta gerçekleştirilen basın toplantısında 6 Nisan’da sokaklara ineceklerini duyurdu.

PSUV kurumları olarak Devlet Başkanı Maduro’nun her daim arkasında olduklarını belirten Cabello, muhalefetin sokağa çıkacağı 6 Nisan günü, tüm ülkede “emperyalizme karşı egemenliğin korunması” amacıyla sokakta olacaklarını söyledi.

Caracas’ta elektrik kesintileri yüzünden şehir suyu şebekesindeki çöküşten dolayı meydana gelen protestolar hakkında da konuşan Cabello, bazı mahallelerdeki protestocuların başka bölgelerden geldiğini iddia etti.

MUHALEFET HALKI SOKAĞA DAVET ETTİ

ABD’nin desteğiyle ülkede kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido da taraftarlarına “Özgürlük Operasyonu” başlatacakları 6 Nisan günü sokaklara inmeleri çağrısı yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal