Venezuela Ordusundan Bir General Guaido'ya Tabi Olduğunu Açıkladı

Venezuella Hava Kuvvetleri'nden Stratejik Planlama Direktörü General Francisco Esteban Yanez, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak kabul ettiğini açıkladı. Yanez, hava kuvvetleri tarafından hain ilan edildi.

02.02.2019-20:48 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-20:44) Venezuela Ordusundan Bir General Guaido'ya Tabi Olduğunu Açıkladı

Venezuella'da Nicolas Maduro'ya karşı başlatılan darbe kalkışmasına ordudan destek geldi. Venezuella Hava Kuvvetleri'nden Stratejik Planlama Direktörü General Francisco Esteban Yanez, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu 'devlet başkanı vekili' olarak kabul ettiğini duyurdu.

TWİTTER'DAN YAYINLADI

Yanez, Twitter'de yayınlanan videolu açıklamada, "Bugün, bir vatansever ve demokrat olmaktan duyduğum gururla, milletvekili Juan Guaido'yu Venezuella devlet başkan vekili olarak kanul ettiğimi açıklıyorum ve buna uygun olarak talimatlarını yerine getirmeye hazır olduğumu açıklıyorum" dedi.

ORDU YETKİLİLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Sosyal medyada bir video yayınlayan General Francisco Yanez, diğer ordu görevlilerine Maduro'yu terk etmesi çağrısı yaptı. Francisco Yanez, sosyal medya üstünden paylaştığı videoda Devlet Başkanı Maduro'ya olan bağlılığına son verdiğini açıkladı.

'HAİN' İLAN EDİLDİ

Venezuella Hava Kuvvetleri Komutanlığı, söz konusu generali 'hain' ilan etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal