Venezuela Dolar Kullanımını Bırakıyor

Venezüella'nın ekonomi bakan yardımcısı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin uluslararası işlemlerde Dolar yerine Euro kullanacağını açıkladı.

18.10.2018-11:25 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-11:26) Venezuela Dolar Kullanımını Bırakıyor

Venezüella'nın ekonomi bakan yardımcısı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin uluslararası işlemlerde Dolar yerine Euro kullanacağını açıkladı. Bildiriler, Venezuela'nın dolar kullanımını azalmak için Petro para biriminin üretimine başlayacağı haberiyle devam ediyor. Paul Dobson,"Hükümetin, para birimini piyasaya sürdüğünden beri, Venezüella toplumunda vatandaşların gelir elde etmeleri için kullanabilecekleri kripto para birimine yatırım oldukça arttı. Bu yüzden genç Venezüella artık bitcoinler ve diğer kripto paralarla ilgileniyor.’’ Açıklamasını yaptı.

Euro söz konusu olduğunda Dobson, hükümet ifadelerinin "somut bir değişimden ziyade bir niyet şovu açısından biraz daha dikkate alınması gerektiğine" dikkat çekti.

John Kiriakou, Brian Becker’a verdiği demeçte, “Hükümetin dolar bağımlılığından uzaklaştığını ve son birkaç ay içinde diğer ülkeler tarafından yapılan çabalarla onları kesinlikle daha da yakınlaştıracağını gösteriyor” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal