Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ülkesindeki Şirketlere "Türkiye'de Hesap Açın" Dedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki 50 şirketten Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan'da banka hesabı açmasını istedi.

21.02.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-16:59) Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ülkesindeki Şirketlere "Türkiye'de Hesap Açın" Dedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro rejiminden bir yetkili, Maduro hükümetinin en az 50 firmaya Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan'da banka hesabı açmaları emri verdiğini açıkladı.

Adının açıklanmasını istemeyen ve toplantılara katılan iki görevlinin verdiği bilgi uyarınca, Maduro hükümetinin Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi için banka hesabı açılması doğrultusunda çağrı yaptığını duyurdu.

TOPLANTI YAPILACAK

Meselenin hükümet görevlileri ile firma temsilcilerinin bir araya geldiği görüşmede ele alındığını aktaran Venezuelalı yetkili, Maliye Bakanlığının söz hususu ülkelerde nasıl banka hesabı açılacağının anlatılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyledi.

"FAZLA ZAM YAPMAYIN"

Devlet Başkanlığı Sarayı'nda Venezuela'nın Ekonomiden sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Tareck El Aissami ve Ticaret Bakanı William Contreras tarafından dün yapılan toplantıda yöneticilere daha fazla zam yapmamaları söylendi. Hükümet görevlileri, Venezuela'nın resmi döviz kuruna bağlı fiyat artışı modeli üstünde çalışıldığını söyledi.

VENEZUELA'DA NE OLUYOR?

Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesinin sonrasında ABD başta olmak üzere birçok ülke Guaido'yu lider olarak tanıma kararı verirken, Türkiye, Rusya, Hindistan ve Çin ise Maduro hükümetini destekleme kararı almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal