Veliaht Prens Salman, Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı İle Bir Araya Geldi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Sudan Askeri Geçiş Konseyi (TMC) Genel Başkan Yardımcısı Mohamed Hamdan Dagalo ile görüştü

24.05.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-14:12)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Sudan Askeri Geçiş Konseyi (TMC) Genel Başkan Yardımcısı olarak kabul edilen Mohamed Hamdan Dagalo arasında düzenlenen görüşmenin Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gerçekleştirildiği açıklandı.

Suudi Arabistan, Sudan'ın geçici askeri konseyine desteklerini daha önce defalarca söylemiş ve darbeden zarar gören ülkeyi istikrara kavuşturmak amacıyla yardım sözünde bulunmuştu.

Suudi Arabistan, Sudan'a buğday, ilaç ve petrol ürünlerinin bulunduğu bir yardım paketi göndermişti. Suudi Basın Ajansı'nın aktardığına göre, Riyad konseyin Sudan'ın geleceği hakkındaki görüşlerini destekliyor. Bu adımların ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağı tahmin ediliyor.

SUDAN'DA YAŞANANLAR  

Sudan'da dört ay devam eden hükümet karşıtı protestolardan sonra 11 Nisan'da askeri darbe yaşanmış, 30 senedir iktidarda olan Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir hapse atılmıştı. Askeri Geçiş Konseyi iktidara gelmiş ve 2 sene içinde yeni bir seçim yapma vaadinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal