Vatikan Medine'de Kilise Mi Yapıyor? Açıklama Geldi

Son günlerde basında çıkan Medine'de Vatikan tarafından kilise yapılacağı yönündeki haberlere Vatikan'da açıklama geldi. Yapılan açıklamada bu yönde çıkan haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

09.05.2018-23:20 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-23:14) Vatikan Medine'de Kilise Mi Yapıyor? Açıklama Geldi

Vatikan Basın Ofisi Müdürü Greg Burke, " Vatikan'ın, Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde kilise yapacağı" iddialarıyla alakalı, "Vatikan, Suudi Arabistan'la ülkede kilise yapılması ile alakalı anlaşma yapıldığı haberlerini yalanlamaktadır." dedi.

VATİKAN'IN MEDİNE'DE KİLİSE YAPACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Medyada çıkan haberlerde, Vatikan ile Suudi Arabistan'ın kilise yapılması hususunda anlaştığı ve kilisenin Medine'de Vatikan tarafından yaptırılacağı iddia edilmişti.

SUUDİ ARABİSTAN, ÇIKAN HABERLERİ YALANLAMAMIŞTI

Anlaşmanın, Vatikan'da dinler arası diyalog bölümünden Fransız Kardinal Jean-Louis Tauran'nın geçen Nisan ayında Suudi Arabistan Krallığı'na yaptığı gezi esnasında imzalandığı aktarılmış, Tauran, Suudi Arabistan ile daha çok diyaloğa dönük bir deklarasyon imzalandığını açıklamasına karşın Suudi Arabistan'da kilise inşası hususunda bir açıklama yapmamımştı. Tauran'ın Suudi Arabistan gezisinde yüksek seviyeli idareciler ve Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile de görüştüğü bildirilmişti.

"MÜSLÜMANLAR VE GAYRİ MÜSLİMLER İYİ GÖRÜŞÜYOR"

Tauran, Suudi Arabistan'a yaptığı gezisini sonrasında Vatikan Radyosunda yaptığı açıklamada, "Gezim esnasında, okullarda Müslüman ve gayri Müslümların iyi anlaştıklarını, onların ikinci sınıf vatandaş kabul edilmediklerine vurgu yaptım" ifadelerine yer verilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal