Vaka Sayısı 55 Bini Aşan Belçika'da Okullar Kademeli Açıldı

Belçika'da, son bir günde 279 kişide daha coronavirüs görülmesiyle vaka sayısı 55 bin 559'a yükselirken, ülkede okullar aşamalı bir şekilde açılıyor.

18.05.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-14:04) Vaka Sayısı 55 Bini Aşan Belçika'da Okullar Kademeli Açıldı

Belçika'da, son bir günde 279 kişide daha coronavirüs görülmesiyle vaka sayısı 55 bin 559'a yükselirken, ülkede okullar aşamalı bir şekilde açılıyor.

Belçika Kriz Merkezinden gelen açıklamada, ülkede son bir günde 43 kişinin daha hastanede tedavi görmeye başladığı, 27 hastanın iyileşerek taburcu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının 3 düşüşle 342’ye gerilediği ifade edildi.

279 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısının 55 bin 559'a yükseldiği belirtilen açıklamada, 28 hastanın vefat ettiği bilgisi verildi.

Böylece ülke virüs kaynaklı can kaybı 9 bin 80'e çıktı. Bu ölümlerin yüzde 48'i hastanelerde, yüzde 51'i ise huzurevlerinde yaşandı.

BELÇİKA'DA OKULLAR KADEMELİ OLARAK EĞİTİME DÖNDÜ

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyince alınan yeni kararla birlikte, ülkede bulunan bazı okullar bugün önlemler altında ve aşamalı bir şekilde yeniden açıldı.

Altyapı yetersizliği dolayısıyla bazı okullar sınırlı sayıda ve belirli saatlerde tek sınıflarla açılırken, diğer okullar ise açılmadı.

Bazı veliler ise coronavirüse karşı güvenlik dolayısıyla çocuklarını okula yollamadı.

Müze ve hayvanat bahçeleri de gerekli tedbirleri almak ve bilet satışlarını internetten yapmak kaydıyla tekrar kapılarını açtı. Kütüphaneler de aynı şartlara uymak kaydıyla açıldı.

HEMŞİRELİK EĞİTİMİ

Belçika Sağlık ve Göç Politikaları Bakanı Maggie de Block, "Her akşam sağlık çalışanlarını alkışlamamız yeterli değil. Ülkemizde hemşirelik bölümünde yaklaşık 5 bin kişilik bir eksiğimiz var. Bunun için bir eğitim programı öneriyorum" diye konuştu.

Yeni tip coronavirüs sürecinde işini kaybedenlerin bu eğitimi alabileceği ve bu dönemde bahsi geçen kişilere maaş verileceğini dile getiren de Block, sektördeki iş gücü eksikliğini bir an önce gidermek istediklerini kaydetti.

Belçika’da huzurevlerine 12 Mart'ta getirilen ziyaret yasağı da bugün kaldırıldı, berber ve kuaför salonları randevuyla müşteri almaya başladı, en çok 30 kişilik düğün ve cenaze törenleri de düzenlenebilecek.

Pazar yerleri de sosyal mesafe kurallarına riayet ederek tekrar halka açılırken, spor kulüplerinde en fazla 20 kişiyle ve açık havada antrenmana izin verilecek.

İşletmelerde ise uzaktan çalışma sürecek.

Ülkede bir sonraki aşamaya en erken 8 Haziran’da geçileceği kaydedilirken, spor karşılaşmalarının ve iç turizmin başlaması daha sonraya bırakıldı. Ayrıca 15 Haziran’da diğer AB ülkelerine hudutların açılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal