Uyuşturucu Yüklü Uçak Kaza Yaptı

Dünya coronavirüsün ölümcül etkisine karşı can derdinde iken, uyuşturucu tüccarları, ellerindeki zehri uçakla taşırken kaza yaptılar.

24.03.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-13:27) Uyuşturucu Yüklü Uçak Kaza Yaptı

Dünya coronavirüsün ölümcül etkisine karşı can derdinde iken, uyuşturucu tüccarları, ellerindeki zehri uçakla taşırken kaza yaptılar.

haber365 (MEXİCO CTY)- Coronavirüsün ölümcül etkisi bütün dünyayı kasıp kavururken, bunu fırsata çevirmek isteyenler de ortaya çıkıyor. Oluşan panikten dolayı muhtemel güvenlik boşluğundan faydalanmak isteyenler de her türlü illegal yollara başvuruyorlar.

Meksikalı uyuşturucu kartelleri, oluşan güvenlik boşluğundan faydalanmaya çalışarak, uyuşturucuyu hava yolu aracılığı ile nakletme trafiğini yükselttiler. Artan bu trafikten dolayı uçak kazaları da meydana geliyor.

Guetemala kır polisi, “uçak düştü” diye gelen bir ihbarı değerlendirerek olay yerine vardığında şok bir manzara ile karşılaştı.

Polis kayıtlarına göre (XB-PNK), HS-125-F400B Hawker tipi jet Meksika’da adresi olmayan bir şirket üzerine kayıtlı görüldü.

Polisin yaptığı detaylı incelemede uçağın tamamen uyuşturucu yüklü olduğu ve uyuşturucunun da kaza-kırımdan sonra boşaltılarak nakledildiği tespit edildi.

Görgü tanıklarının ifadesine başvuran Guatemala narkotik polisi, “uçağın kaza-kırıma uğramasından yaklaşık yarım saat sonra birkaç kamyonla gelen yaklaşık 30 silalahlı kişi, uçaktaki yükü boşaltıp ateşe verdiklerini” bilgisine ulaştı. Uçakta yaralı veya ölü olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşamayan Guatemala polisi soruşturmayı sürdürüyor.

MEKSİKA KARTELLERİ JETLERLE UYUŞTURUCU TAŞIYOR

Guatemala, Honduras, Panama, Kolombiya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde üretilen uyuşturucunun en büyük nakliyatçısı Meksikalı uyuşturucu tüccarları olduğu biliniyor.

Meksikalı uyuşturucu tüccarları, bir çok kere, ülkelerine sınır olan Amerikan şehirlerinden bu küçük jetleri “çalarak” kuyruk numarası değiştirip uyuşturucu nakliyatında kullanıyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal