Usame bin Ladin'i Öldüren Asker Pişman Oldu!

El-Kaide lideri Usame bin Ladin'i öldüren askerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Emekli asker, "Ladin'in cesedinin yanında 2 yaşında çocuğunu gördüğümde yanlış yaptığımı anladım" dedi.

14.09.2018-15:15 - (Son Güncelleme: 14.09.2018-15:07) Usame bin Ladin'i Öldüren Asker Pişman Oldu!

2011'de Mayıs ayında Pakistan'da yapılan operasyonda el-Kaide liderini öldüren ABD'nin seçkin askeri timinden olan O'Neill, radikal ideolojilerle savaşmanın yolunun, bir şiddet döngüsünden ziyade eğitim yoluyla olması gerektiğine inandığını bildirdi.

LADİN'İN 2 YAŞINDAKİ OĞLUNU GÖRÜNCE FARKINA VARMIŞ

New York ve Washington'da yapılan 11 Eylül saldırılarının 17. yıl dönümünde ITV kanalında ekrana gelen 'Günaydın İngiltere' isimli programa katılarak açıklamalar yapan 42 yaşındaki emekli subay, operasyon esnasında Bin Ladin'in iki yaşındaki oğlunu, babasının cansız bedeninin yanında gördükten sonra bunun farkına vardığını ifade etti.

"BU SAVAŞI EĞTİMLE KAZANABİLİRİZ"

O'Neill, "Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim ve kimsenin böyle şeyler yaşamamasını diliyorum. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle bitirebiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var" açıklamasını yaptı.

"BU ŞEKİLDE YAŞAMAKTAN UTANÇ DUYUYORUZ"

Bin Ladin'i öldürmenin yaşamında yaptığı en iyi şey mi, yoksa en kötü şey mi olduğundan şidmilik emin olamadığını söyleyen O'Neill, "Oğlum ve ben ne yapıyorsak aynı şeyleri yapmayı sürdüreceğiz. Evimizdekiler, köpeklerimiz, silahlarımız, emniyetli bir alanımız var. Bu biçimde yaşamaktan utanç duyuyoruz." şeklinde konuştu.

O'Neill, Bin Ladin'in ölümüyle neticelenen operasyona katılan eski meslektaşlarından bir kısmının ABD Donanması'ndan emekli olup, yazar olarak çalışmaya başladıklarını ve motivasyon konuşmaları yaptıklarını öne sürdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal