Ürdün'den Fas'a İran Desteği: Yanınızdayız

Fas'ın İranlı diplomatları sınır dışı etmesi ve ilişkileri kesmesi kararına Ürdün'den destek geldi. Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, "Faslı kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

02.05.2018-23:13 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-23:06) Ürdün'den Fas'a İran Desteği: Yanınızdayız

Ürdün, Fas'ın güvenlik ve istikrarını tehditle mücadelesine destek verdiğini açıkladı.

"FAS'IN TEHDİDE KARŞI VERDİĞİ MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ"

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, sosyal medya hesabından paylaştığı duyuruda, "Faslı kardeşlerimizin tarafındayız. Fas'ın toprak bütünlüğünü, güvenlik ve istikrarını tehdide karşı verdiği mücadeleyinin yanındayız." dedi.

KARDEŞ ÜLKE VURGUSU

Safedi, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Fas Kralı 6. Muhammed'in gözettiği iki kardeş devlet arasındaki temaslarda iş birliği ve dayanışma olduğunun altını çizdi.

İRAN BÜYÜKELÇİSİ'NİN ÜLKEYİ TERK ETMESİ İSTENMİŞTİ

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita dün yaptığı basın toplantısında Fas'ın, Lübnan merkezli Hizbullah örgütü ile Polisario Cephesi arasındaki ilişki nedeniyle İran'ın başkenti Tahran'daki elçiliğini kapatma kararı verdiğini ve İran Büyükelçisinin de ülkeyi terk etmesini talep ettiğini açıklamıştı.

HİZBULLAH'IN POLİSARİO'YA ASKERİ DESTEK VERDİĞİ İDDİASI

Burita, ellerinde Hizbullah'ın Polisario'ya askeri yardım sağladığı ve Cezayir'deki İran Büyükelçiliğinde görev alan diplomatların, Hizbullah liderlerinin Polisario liderleri ile toplantılarını kolaylaştırdığı hususunda bilgiler olduğunu iddia etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal