Ürdün'de Coronavirüse Karşı Sıkı Tedbirler Alınıyor

Ürdün'de yeni tip coronavirüs önlemleri çerçevesinde kamu ve özel sektörde çalışmalar durdurularak, halkın zaruri olmadıkça evden çıkması yasaklandı.

17.03.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-16:55) Ürdün'de Coronavirüse Karşı Sıkı Tedbirler Alınıyor

Hükümet Sözcüsü Emced el-Adayile, yaptığı basın toplantısında, hükümetin coronavirüsle mücadele çerçevesinde aldığı yeni kararları duyurdu.

Adayile, Başbakanın belirleyeceği bazı hassas sektörler hariç kamu ve özel sektör ile tüm devlet dairelerinde çalışmaların durdurulduğunu, halkın "çok zaruri haller dışında" evden çıkmalarının yasaklandığını bildirdi.

Şehirlerarası yolculuğun ve 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını ifade eden Adayile, tıbbi testlerin ve acil olmayan ameliyatların geçici olarak durdurulduğunu, sadece acil vakalarla ilgilenileceğini, gazete basımına ara verildiği ve toplu taşıma araçlarının hizmetinin de askıya alındığını kaydetti.

Adayile eczane, fırın, market ve yakacak satılan yerlerin ise kapanmayacağını açıkladı.

Karadan ülkeye giriş yapacak Ürdün vatandaşları için hudut kapılarında karantina çadırları kurulacağını kaydeden Adayile, yurt dışındaki Ürdünlülere de "yerlerinde kalmaları" çağrısı yaptı.

Adayile aynı zamanda yeni kararların yarın yerel saat ile 08.00'den yürürlüğe girmek üzere 2 hafta boyunca uygulanacağını ifade etti.

EMNİYET BİRİMLERİNCE DENETLENECEK

Diğer yandan hükümetin coronavirüsle mücadele çerçevesinde aldığı kararların ihlalinin emniyet birimlerince denetleneceği ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin açıkladığı kararların uygulanmasının denetlenmesi konusunda ilgili tüm birimlere gerekli talimatların verildiği ifade edildi.

Ürdün'de şimdiye kadar 35 kişide yeni tip coronavirüse rastlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal