Ürdün Hükümeti Türkçe Öğreniyor

Ürdün Hükümeti, Türk Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) başkent Umman’da sunduğu Türkçe derslerine katıldı.

19.11.2018-13:58 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-13:54) Ürdün Hükümeti Türkçe Öğreniyor

Ürdün hükümeti, Türk Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) başkent Umman’da sunduğu Türkçe derslerine katıldı. Enstitünün Ürdün Müdürü Cengiz Eroğlu, Ürdün'de Türklere olan ilginin arttığını söyledi. II Kral Abdullah’ın kuzeni Prenses Rahma bint Hassan da dahil olmak üzere şu anda yaklaşık 200 öğrenci Türkçe dersleri alıyor. Eroğlu, bu sayıya ek olarak, Ürdün ve Yarmouk üniversitelerinde yüzlerce öğrencinin zaten Türkçe öğrendiğini ekledi. Eroğlu, Ürdünlü öğrencilerin çoğunun Türkçeyi Türkiye'de eğitim almak için öğrendiklerini, ancak turizmin de büyük bir teşvik olduğunu söyledi.
Öğrencilerden Imar al-Bitar, "İlk başta dili öğrenmek zor ama Türkiye'ye olan hayranlığım sayesinde daha da kolaylaştı." Dedi. Başka bir öğrenci olan Hale Ude, “Türk kültüründen çok etkilendim. Öğretmenler çok iyi iş çıkardılar.” dedi.

Enstitü, 2009 yılında bu yana 43 ülkede Türkçe dersleri vermekte. 13. yüzyılda yaşamış olan şair Yunus Emre'nin adını alan enstitü, dünya çapında sanatsal, sosyal ve bilimsel programlar sunan 50'den fazla kültür merkezine sahip.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal