Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Ünlü Siyasetçiye Ömür Boyu Hapis

Çin’de yolsuzluk suçundan dolayı suçlu bulunan eski siyasetçi Sun Cıngsai, ömür boyu hapse mahkum edildi.

08.05.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-17:07) Ünlü Siyasetçiye Ömür Boyu Hapis

Çin’in Şinhua haber ajansının aktardığı bilgilere göre Sun, Tiencin kentindeki Birinci Orta Halk Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya göre 2002-2017 yılları arasında başkent Pekin, Çongçing kenti ve Cilin eyaletinde icra ettiği görevleri sırasında 170 milyon yüen yani yaklaşık olarak 26,7 milyon dolar tutarında yolsuzluk yapmak ve rüşvet almaktan dolayı hakkında açılan davada suçlu bulundu.

Mahkeme, 54 yaşındaki Sun Cıngsai’nin aynı zamanda ömür boyu siyasi haklarından mahrum bırakılmasına ve ayrıca tüm mal varlığına ve elde ettiği yasa dışı kazanca da el konulmasına karar verdi.

Sun, işlediği suçlardan dolayı çok pişmanlık duyduğunu ve temyize gitmeyeceğini ifade etti. Sun Cıngsai, geçen yıl temmuz ayında Çin Komünist Partisi Çongçing Parti Sekreterliğini yürüttüğü sıralarda hakkında soruşturma başlatılmış eylül ayında da partiden ve kamu görevinden tamamen ihraç edilmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, göreve geldiği 2013 yılından bu güne yolsuzlukla mücadeleyi ülkenin öncelikli gündemi olarak gösteriyor. Çin Komünist Partisi Merkez Disiplin Kurulu, yürüttüğü yolsuzlukla mücadele programı kapsamında geçen yıl 159 bin kamu personeline çeşitli cezalar verildiğini duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;