Ulusal Mutabat Hükümeti'nden Tarhune'ye Operasyon

Libya'da Birleşmiş Milletler nezdinde tanınan meşru Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı askerler başkent Trablus'un güneyinde yer alan Tarhune şehrine operasyon başlattı.

18.04.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-15:12)

Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdülmelik Medeni, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Trablus’un güneyinde yer alan Tarhune şehrine operasyonun başladığını açıkladı.

Libya yerel kaynaklarından alınan bilgilere göre, 7 cepheden başlatılan operasyonuna hava kuvvetleri silahlı insansız hava araçları de (SİHA) ile destek sağlanıyor.

Şehrin idari hudutlarında yaşanan şiddetli çatışmalarla beraber Ulusal Mutabakat Hükümeti ilerleyişi devam ederken, Darbeci Hafter birliklerinden pek çok silah ve mühimmat ele geçiriliyor.

HAFTER MİLİSLERİNİN TOPLANMA VE İKMAL NOKTASI

Meşru hükümet birliklerinin, Darbeci Hafter milislerini Trablus’a gerçekleştirdiği saldırılarında harekat ve lojistik merkezleri olarak kullandıkları Giryan şehrinden 2019 yılının haziran ayında arındırmaları sonrası, Terhune şehri, Hafter milislerinin toplanma ve ikmal noktası olarak kullanılmaya başlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal