Ulusal Mutabakat Hükümeti Sözcüsü Yunus: Hafter'in Libya'nın Geleceğinde Yeri Yok

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Sözcüsü Yunus, "UMH, Hafter'i ulusal ordunun komutanı değil daha ziyade silahlı grupların başındaki darbeci bir savaş beyi olarak görüyor. Hafter'in Libya'nın geleceğinde yeri yok." ifadesinde bulundu.

10.05.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-14:23)

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Sözcüsü Muhanned Yunus, silahlı lider Halife Hafter'e bağlı kuvvetlerin yaklaşık bir ay önce başkent Trablus'a başlattığı operasyonun "baskın" niteliğinde olduğunu fakat şimdi durumu kontrol altına aldıklarını söyleyerek, "Hafter'in Libya'nın geleceğinde yeri yok." sözlerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla uluslararası meşruiyete sahip UMH'nin Sözcüsü Yunus, Hafter'in 4 Nisan'da başlattığı Trablus saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trablus'a saldırı başladığında UMH'nin siyasi ayrışmayı sonlandıracak ulusal diyalog konferansına hazırlandığını belirten Yunus, "UMH bir barış hazırlığındaydı. Hafter'in saldırısı baskın oldu fakat UMH durumu kısa sürede kontrol altına aldı. UMH kuvvetleri, savunmadan saldırı haline geçiyor." açıklamasında bulundu.

'TÜM GRUPLARLA DİYALOG SAĞLAMAYA HAZIRIZ'

Yunus, Libya'da sivil ve demokratik bir devlet kurma noktasında kararlı tüm gruplarla diyalog sağlayacaklarını, fakat silah gücüyle darbe yaparak iktidarı elde etme girişiminde olan Hafter'i bir "diyalog muhatabı" kabul etmediklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal