Ukrayna’dan Rusya’ya Diplomatik Nota

Ukrayna, Rusya’nın el koyduğu 3 askeri gemi ve 24 denizcinin ne zaman serbest bırakılacağı meselesinin kısa bir süre içinde aydınlığa kavuşturulmasını isteyen diplomatik nota gönderdi

28.05.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-16:49)

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya'ya gönderilen natoya ilişkin basına açıklamalarda bulunan, Rusya tarafından el konulan 3 gemi ve 24 denizcinin hangi tarihte ve nerede serbest bırakılacağı meselenin bir an önce aydınlığa kavuşturulmasının istendiği belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yelena Zerkal açıklama yaparak, ''Rusya’nın uluslararası deniz hukukuna uyması amacıyla, yabancı partnerlerimizden de Rusya’ya karşı baskılarını yükseltmesini talep ettik. Yaptırımların yükselişi ve güçlendirilmesi tüm hızıyla sürüyor. Bu konuya ilişkin çok fazla pozisyonumuz var ve hepsini kullanacağız'' ifadelerini kullandı.

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ  

Geçen Kasım ayında Azak Denizi’nde Rusya ile Ukrayna arasında meydana gelen sınır ihlaline ilişkin yaşanan çatışmadan sonra, Rusya Donanma Kuvvetleri tarafından Ukrayna menşeili gemilere ateş açılmış ve 3 gemiye 24 mürettebatla beraber el konulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal