Ukrayna'da Orman Yangını: Altı Ölü, Dokuz Yaralı

Ukrayna'nın doğu bölgesindeki Lugansk kentinde meydana gelen orman yangınında altı kişi yaşamını yitirdi, dokuz kişi yaralandı.

08.07.2020-10:35 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:08) Ukrayna'da Orman Yangını: Altı Ölü, Dokuz Yaralı
Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi'nden gelen açıklamaya bakıldığında, ülkenin Lugansk şehrine bağlı Novoaydar bölgesinde geçtiğimiz gün yerel saatle 13.00 sularında meydana gelen orman yangını, kuvvetli rüzgarın tesiriyle kısa zaman içerisinde büyük bir alana dağıldı.

Son tespitlere bakıldığında yangın sebebiyle 6 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi ise yaralandı. Aynı zamanda 110 ev hasar aldı.

OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, yangının bir an evvel kontrol altına alınması için İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksey Danilov ve Devlet Olağanüstü Haller Servisi Başkanı Mikola Çeçotkin ile olağanüstü toplantıda görüştü.

ORDU SÖNDÜRME FAALİYETLERİNE DESTEK VERDİ

120 hektarlık bölgeye dağılan yangını söndürme faaliyetlerine Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin de destek olduğu belirtildi. 386 çalışan, 90 itfaiye aracı ile iki uçakla yangına müdahale edildiği belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal