Ukrayna Savaş Durumuna Geçecek

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasından sonra ülkesinin savaş durumuna geçmesinin tavsiye edildiğini duyurdu.

26.11.2018-07:42 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-07:35) Ukrayna Savaş Durumuna Geçecek

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasından sonra ülkesinin savaş durumuna geçmesinin tavsiye edildiğini duyurdu. Turçinov, ülkenin savaş durumuna geçmesi için toplantı yapılacağını açıkladı.

Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun topladığı savaş kabinesinde Azak Denizi’nde meydana gelen olayla ilgili olarak Ukrayna Savunma Bakanlığının rapor verdiğini duyurdu.

Toplantıda Rus savaş gemilerinin Ukrayna savaş gemilerine yaptığı müdahalenin "askeri saldırı eylemi" olduğunun altını çizdiğini ifade eden Savunma Konseyi Genel Sekreteri Turçinov, "Toplantıda ülkede savaş durumu ilan edilmesi için Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyinin toplanması önerildi." dedi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, toplantının bu gece gerçekleşeceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal