Ukrayna İç Savaşında Önemli Gelişme!

2014 yılında Ukrayna'da Rusya destekli Novorossiya Federal Devleti ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında başlayan savaşta yeni ve önemli bir gelişme yaşandı.

27.11.2020-23:07 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:24) Ukrayna İç Savaşında Önemli Gelişme!

2014 yılında Rusya ve Avrupa Birliği arasında meydana gelen Ukrayna'nın yönünü belirleme tartışmasından sonra başlayan çatışmalarda Rusya destekli Novorossiya Federal Devleti ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Rusya'nın Kırımı ilhak etmesiyle uluslararası bir boyut kazanan çatışmalarda Lugans ve Donetsk Oblastlarının büyük bir kesimi ele geçirilmişti.

Geçen yıllar içerisinde Büyük Oblastların (eyalet) ve şehirlerin sürekli el değiştirmesinde bugün önemli bir gelişme yaşandı.

'UKRAYNA ORDUSU BÜYÜK BİR AŞAMA KAYDETTİ'

Türk SİHA'larının da büyük destek verdiği Ukrayna ordusu, son gelen haberlere göre Donetsk'in kuzeyindeki Shumi ve güneydeki Vodyane köylerini ve Avdiivka kentindeki Opitne yerleşimlerini kurtardı.

Rus Ayrılıkçılar bazı pozisyonlardan çekildiklerini dogruladı.

'HARİTADA SON DURUM'

Ukrayna'nın ikiye bölündüğünü gösteren haritada, kırmızı yerler Novorossiya ordusunun kontrolündeki yerler, Sarı renkteki bölgeler Ukrayna ordusunun kontrolündeki yerler olarak resimlendiriliyorken, Mavi renkteki yerler ise Ukrayna hükümetinin kontrol ettiği yerler olarak görülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal