Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Virüsün Ciddiyetini Anlatmak İçin Hastalanmak İstedim

Coronavirüs salgını ciddiye alınmayan ülkelerde ağır kayıplara yol açarken, Ukrayna Başkanı Vladimir Zelenski yaptığı açıklamalar ile dünya gündemine geldi. Zelenski, "Halkımın bu virüsü anlaması için virüs kapmak istedim ama ailem izin vermedi." dedi.

09.06.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-10:14) Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Virüsün Ciddiyetini Anlatmak İçin Hastalanmak İstedim

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını özellikle salgını ciddiye almayan, ABD, Brezilya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde ağır kayıplara yol açtı. Bahsi geçen ülkelerin sağlık sistemi ve ekonomisi de oldukça zarar gördü.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski coronavirüs gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşlarını virüsün henüz kaybolmadığına yönelik uyardı. Zelenski virüsün ciddiyetini de göstermek için hasta olmayı düşündüğünü belirtti ve "Bizimkilere coronavirüse yakalanmak istediğimi söyledim. Ancak izin vermediler. Bunu istememin tek nedeni, halkın salgına karşı olan ciddiyetin önemini anlatmak." dedi.

"HALKIN İYİ OLMASI İÇİN BU EVREDEN GEÇMEK İSTEDİM"

Açıklamalarına devam eden Zelenski, "Bizimkilere bunu teklif ettim. 'Hastalanayım, Devlet Başkanlığı binasında beni izole edelim' dedim. İnsanların bunun korkunç bir şey olduğunu, hastalanabileceklerini ve kendilerini kötü hissedebileceklerini anlamaları için bunu kendi üzerimde göstermek istedim. Halkın iyi olması için bu evreden geçmek istedim." şeklinde konuştu.

"DELİ OLDUĞUMU SÖYLERLERDİ"

Çalışma arkadaşlarının bu teklife olumlu bakmadığını da vurgulayan Zelenski, "Ailem de beni affetmezdi. Deli olduğumu söylerlerdi ve bunda da haklı olurlardı." dedi.

"CORONAVİRÜS BİR YERE KAYBOLMADI"

 

Ekonomik duruma da vurgu yapan Zelenski, "Ancak şunu unutmayın, coronavirüs bir yere kaybolmadı. Katı tedbirlerin birçok hayat kurtardığına inanıyorum. Fakat hala coronavirüs nedeniyle her gün insanlar ölüyor. Bu kurallara yeniden dönmek istemeyiz. Dolayısıyla, sosyal mesafe ve maske takma kuralları devam etmeli. Maalesef toplu etkinliklere de henüz izin veremeyiz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal