Twitter, Trump'ın Paylaşımına 'Manipüle Edilmiş' Dedi

Son zamanlarda Trump ile polemik halinde olan Twitter bu kez de Başkan'ın asılsız haberlere ilişkin yaptığı paylaşıma ‘manipüle edilmiş medya’ etiketi koydu.

19.06.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-09:36) Twitter, Trump'ın Paylaşımına 'Manipüle Edilmiş' Dedi

Trump, ülkede son günlerde gündemde olan ırkçılık konusunda basının yaklaşımını eleştirmek için bir video paylaştı.

Twitter, ABD Başkanı Trump’ın paylaştığı ırkçılıkla ilgili medyanın yaklaşımına eleştiride bulunmak için paylaştığı videoya ‘manipüle edilmiş medya’ etiketi koydu.

TRUMP’IN PAYLAŞTIĞI VİDEO NE HAKKINDA?

ABD Başkanı New York’ta beyaz ve siyahi iki çocuğun birbirine sarıldığı anların yer aldığı videoyu paylaştı.

Söz konusu videoda beyaz çocuk siyahi çocuğun peşinden koşuyor. Bu anlar ‘Trump’a oy veren ırkçı, siyahiyi kovalıyor’ şeklinde veriliyor. Ardından ‘gerçekte’ ifadesiyle videonun orijinali verilirken, videonun bitiminde ‘Sorun ABD değil, asıl sorun yalancı basın’ ifadesi kullanılıyor.

TRUMP'A CEVAP

CNN International'ın söz konusu video için yaptığı açıklamada CNN’in gerçekte olanları aktardığı ifade edilirken, Trump’ın ırkla ilgili duruşunun ve anket sayılarının da gerçekte olduğu gibi verildiği ifade edildi.

TRUMP vs TWITTER

Sosyal paylaşım platformu son zamanlarda ABD Başkanı Trump’ın seçimlerle ilgili tweetine de eklemişti. Ardından Başkan platformu seçimlere müdahale etmekle suçlamış, kapatmakla tehdit etmişti.

Daha sonra ise Trump, hukuki hakkım olsa Twitter’ı kapatırdım ifadelerini kullanmıştı.

Tüm bunların üzerine Twitter bir de Trump’ın ve Beyaz Saray’ın siyahi Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle ilgili paylaşımına ‘şiddeti yüceltme’ etiketi koymuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal