Twitter, Trump’ın Oğlunun Hesabını Engelledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr'ın Twitter hesabı, coronavirüsle ilgili yanlış yönlendirici bilgi paylaştığı sebebiyle askıya alındı.

28.07.2020-23:29 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-23:26) Twitter, Trump’ın Oğlunun Hesabını Engelledi

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabına engellemeler yapan Twitter, şimdi de oğlu Donald Trump Jr’ın hesabını engelledi.

Hesabın askıya alınma gerekçesi ise Donald Trump Jr’ın coronavirüse yönelik "yanlış yönlendirici ve zararlı bilgi paylaşması" olarak ifade edildi.

Trump’ın oğlu Donald Trump Jr’ın sosyal medya platformu Twitter hesabından yayınladığı videoda, doktorların Covid-19’a karşı Dünya Sağlık Örgütü’nün etkisiz olduğunu ifade eden hidroksiklorokin ilacının faydalarını anlattığı ifadeleri yer alıyordu.

Twitter tarafından yapılan açıklamada, "Tweet, Covid-19 konusunda yanlış yönlendirici bilgiler ile politikamızı ihlal ediyor" denildi.

"BU BİR SEÇİM MÜDAHALESİ"

Donald Trump Jr’ın sözcüsü Andy Surabian ise yaptığı açıklamada, "Twitter, Jr’ın hesabını hidroksiklorokin hakkındaki görüşlerini tartışan bir uzmanın videosunu paylaştığı için askıya aldı. Bunun, Cumhuriyetçi sesleri bastırılması için seçim müdahalesi olduğunun başka bir örneği" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal