Twitter, Çin'in Washington Büyükelçiliğinin Uygur Türkleri Paylaşımları Sebebiyle Hesabını Kilitledi

Twitter, Çin'in Washington Büyükelçiliğinin hesabını, Uygur Türklerine ilişkin yaptığı paylaşım sebebiyle kilitlediğini açıkladı.

22.01.2021-09:55 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-09:55) Twitter, Çin'in Washington Büyükelçiliğinin Uygur Türkleri Paylaşımları Sebebiyle Hesabını Kilitledi

Sosyal paylaşım platformu Twitter, Çin'in Washington Büyükelçiliğinin, "Uygur Türklerinin çocuk yapmasının kısıtlanmasını öven" gönderisinin, Twitter'in "insani değerlerle ilgili" politikalarına uygunsuz olduğu ifade edilerek kilitlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, 7 Ocak tarihinde yapılan paylaşımın ilk olarak kaldırıldığı, akabinde de hesabın kilitlendiği  bildirildi. Hesaptan yapılan son paylaşım 8 Ocak tarihinde yapıldığı gözüküyor.

PEK ÇOK KESİM TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Çin'in Washington Büyükelçiliği, Çin devletinin Uygurlar arasında "Cinsiyet eşitliği ve üreme sağlığını desteklediğini", Uygur kadınlarını "özgürleştirdiğini" ve o kadınları "bebek yapma makineleri" olmaktan kurtardığı doğrultusundaki ifadelerini kapsayan bir paylaşım yapmış, gönderiye birçok kesim tepki göstermişti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da Çin'in Sincan bölgesinde bulunan azınlıklara ilişkin yapılanları "soykırım" olarak değerlendirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal