Twitter Biden'a Çalışıyor

Sosyal medya platformları Twitter ve Facebook, New York Post gazetesinin Demokratların ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın oğlunun e-postalarıyla ile ilgili haberinin paylaşılmasını engelledi

15.10.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-12:02) Twitter Biden'a Çalışıyor

Haber365 Özel Haber /Hasan Birgül

3 Kasım başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi parti, Demokrat parti başkan adayı Joe Biden ile ilgili rapor yayınladı. Raporda, ABD 'de başkanlık seçimlerine aday olan demokratların adayı Joe Biden'in oğlu Hunter Biden ’ın yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alınan Moskova Belediye Başkanı'nın milyarder eşinden 3.5 milyon dolarlık para aldığı iddia edilmişti.

Şimdi ise Hunter Biden'ın, babası başkan yardımcısıyken Ukrayna doğalgaz şirketi Burisma ile irtibata geçtiği yer alıyor.New York Post gazetesinin haberine erişim engeli getirmesi Biden'ın planları bozulmaması için önemli bir kitlesel hamle olarak görülmektedir.

HUNTER BİDEN HAKKINDAKİ  İDDİALAR

New York Post gazetesinin haberinde, Demokrat Başkan Adayı Biden'ın Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde oğlu Hunter Biden'ın, Ukraynalı enerji firması ile ilişkilerine dahil olduğu ve bu firmayı soruşturan başsavcıyı görevden kovmaları için Ukrayna'ya baskı yaptığı iddialar arasında yer almıştı.
 
Hunter Biden'ın aylık 50 bin dolar maaşla yönetim kurulu üyesi olduğu Burisma'nın yönetim kurulunda bulunan Vadym Pozharskyi'nin Mayıs 2014'teki bir e-postasında, Hunter Biden'a etkinizi şirketimizin yararına nasıl kullanabilirsiniz? diye yazdığı mail ortaya çıkmıştı.

Hunter Biden ise buna yanıt olarak o anda Katar'da olduğunu belirtmişti ve Burisma'ya yönelik resmi bir suçlama var mı?" sorusunu atıfta bulunmuştur. Aynı gün içinde Burisma bir duyuru yaparak Hunter Biden'ı da yönetim kurullarına aldıklarını açıkladığı bilgileri yer almıştı.

Pozharskyi'nin, 17 Nisan 2015'te Hunter Biden'a gönderdiği e-postada Joe Biden ile tanıştığını anlattığı, bundan bir süre sonra da Biden'ın Burisma'yı soruşturmak isteyen başsavcıyı görevden kovdurduğu iddiası gündeme damga vurmuştu.

Hunter Biden, eski ABD Başkanları Bill Clinton ve George W. Bush hükümetlerinde önemli görevlerde bulundu. 42'nci ABD Başkanı Bill Clinton tarafından Ticaret Bakanlığına E-ticaret Direktörü olarak atanan ve bu kurumda 1998-2001 arasında görev alan Biden, 2006'ya kadar Washington'da lobicilik faaliyetleri yürüttü.

TRUMP BİLENİYOR

Öte yandan, sosyal medya platformlarının bu adımına Cumhuriyetçilerden ve Donald Trump'ın seçim ekibinden hemen tepki geldi. Missouri Senatörü Josh Hawley, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Büyük teknoloji firmalarının bu seçimleri satın almak istediği hissiyatına kapılıyoruzifadesini kullandı.Trump'ın kampanya ekibi de sosyal medya platformlarını Amerikan seçimine müdahale etmeklele suçlamaya başladı.

Bu konu; ABD Başkanı Donald Trump hakkında azil soruşturmasına kadar gitmişti.
Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'den Bidenlar'ın, Ukrayna doğalgaz şirketi ile ilişkisinin soruşturulmasını istediği gerekçesiyle, Temsilciler Meclisi'nde azledilmiş, Senato'da ise aklanmıştı.Haberin doğru çıkması durumunda Trump'ın iddiaları kanıtlanmış olacak.

Facebook Sözcüsü Andy Stone'un kamuoyuna yaptığı açıklamada, söz konusu haberin doğru bilgi içerme standartlarına uygunluğunu araştırdıklarını, bunu yaparken de haberin yayılmasını ve etkisini azalttığı görülmektedir.

Twitter ise söz konusu haberle ilgili bağlantıların ya da görsellerin paylaşılmasını engellediğini duyurarak, bu haberin şirketin hacklenme yoluyla elde edilmiş belgelerin paylaşılmaması ilkesine aykırı olduğunu açıkladı.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal