Türkiye'ye Ültimatom Vermek İsteyen Pentagon'u Başkan Donald Trump Engellemiş

S-400'lerin ilk sevkiyatının Türkiye'ye yapılması ile, "ültimatom" niteliğinde basın açıklaması yapmak isteyen Pentagon'u, ABD Başkanı Donald Trump'ın "yapmayın" diyerek önlediği ortaya çıktı.

16.07.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:52) Türkiye'ye Ültimatom Vermek İsteyen Pentagon'u Başkan Donald Trump Engellemiş

ABD ile Türkiye arasında uzun zamandır sıkıntı olan S-400 meselesi, Trump'ın G-20 zirvesinde söylemiş olduğu "Türkiye'ye adil davranılmadı" sözleriyle farklı bir boyuta taşındı. Beyaz Saray kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilk S-400 sevkıyatının Türkiye'ye varmasının sonrasında, Pentagon Türkiye - ABD ilişkilerini dönülmez bir noktaya götürecek basın açıklaması yapmak istedi fakat Başkan Trump, "Bu defa değil" diyerek toplantı yapılmamasını söyledi.

CEVAP BEKLEDİLER

S-400'ler ile alakalı basın açıklaması yapmak isteyen ve bunu Beyaz Saray'a söyleyen Pentagon, Trump'tan yanıt bekledi. Yanıt gelmeyince, toplantı iki defa ertelendi. Sonunda Trump'ın yanıtı "yapmayın" oldu. Bu şekilde Pentagon basın toplantısını süresiz ertelediğini muhabirlere haber verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal