Türkiye-Suudi Arabistan Gerilimi İsrail'i Memnun Etti

Cemal Kaşıkçı olayının sonrasında Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki gerginlik, İsrail'i memnun etti. İsrail, Suudi Arabistan'ı kendi tarafına çekmeye çalışıyor.

27.12.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-10:48) Türkiye-Suudi Arabistan Gerilimi İsrail'i Memnun Etti

İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki yakınlaşma sürecinin perde arkasındaki kirli ilişki meydana çıktı.

Özellikle Cemal Kaşıkçı konusunun ardından gerilim oluşan Türkiye Suudi Arabistan ilişkilerinde İsrail tarafı Suudileri yanına alabilmek  için Riyad hükumetinin Ankara'dan uzaklaşmasını talep ediyor.

TEL AVİV GERİLİMDEN MEMNUN

Jerusalem Post'ta yayınlanan bir yazıda İsrail ile Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı ortaklık yapabilmek için aradaki gerilimi kullandığını ve bu gerilimden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Özellikle Veliaht Prens Selman'a itham edilen suçlamalar ve cinayette katil zanlıları hakkında şimdilik bir işlem başlatılmaması noktasında meydana gelen gerilimi körüklüyor. Yazıda, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın birbirinden uzaklaşmasına neden olan bu sebeplerin gerilim seviyesinin artırarak iki devletin birbirinden uzaklaşmasına ve Suudilerin İsrail ile yakınlaşmasına sebep olacağı kaleme alındı.

"HEVESLE BEKLENİYOR"

Aynı makalede, bu durumun Tel Aviv'deki etkisi ise oldukça çıkarcı ve işbirlikçi doğrultuda olduğu fark ediliyor. İsrail basını Tel Aviv'in meydana gelen bu gerilimden memnuniyet duyduğu ve büyük bir hevesle iki devlet arasındaki ilişkilerin bozularak İsrail yakınlaşmasının resmiyet kazanmasını bizzat Başbakan Netanyahu seviyesinde bekledikleri kalame alındı.

İSRAİL-SUUDİ ARABİSTAN YAKINLAŞMASI

Suudiler ile İsrail arasındaki ilişkiler özellikle Veliaht Prens Selman'ın öne çıkmasının ardından yükselişe geçti. Karşılıklı "yapay" ve "sahte" dostluk mesajlarının verildiği iki devlet arasındaki "resmi olmayan" seviyedeki iş birliği birbirlerine yaptıkları jestler ve güzellemeler ile öne çıkmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal