'Türkiye'nin Sığınmacı Politikasının Bir Benzeri Daha Yok'

Avrupa Komisyonu Sivillerin Korunması ve İnsani Yardım Operasyonları Avrupa Direktörü Jean-Louis de Brouwer, "Türkiye'nin sığınmacı politikası her türlü takdiri hak ediyor." ifadesinde bulundu.

13.04.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-11:48) 'Türkiye'nin Sığınmacı Politikasının Bir Benzeri Daha Yok'

Avrupa Komisyonu Sivillerin Korunması ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğü Doğu Komşuları ve Ortadoğu, Avrupa Direktörü Jean-Louis de Brouwer, Türkiye'nin 3,5 milyon civarında Suriyeli vatandaşa ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "Türkiye'nin sığınmacı politikası her türlü takdiri hak ediyor." açıklamasında bulundu.

NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Ortadoğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'na katılmak için Antalya'ya gelen Brouwer, Türkiye'nin Suriye iç savaşından sonra meydana gelen mülteci krizindeki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'TÜRKİYE'NİN SIĞINMACI POLİTİKASININ BİR BENZERİ YOK'

Brouwer, Türkiye'nin, Suriye'deki insani krizinin başından beri çok büyük yardımlar yaptığını belirterek, "Türkiye'nin sığınmacı politikası ve mülteci krizindeki çabaları her türlü takdiri hak ediyor. Bu cümleyi, şu anda Türkiye'de olduğumuz için söylemiyorum. Türkiye'nin sığınmacılar için uyguladığı açık kapı politikasının bir benzeri daha yok." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal