Türkiye-Katar İlişkilerinde Büyük Gelişme

Binali Yıldırım, Katar Ulusal Günü'nde yaptığı açıklamada, zorluklar karşısında sımsıkı olan bağların güçlü kalacağını söyledi.

19.12.2018-09:12 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-09:07) Türkiye-Katar İlişkilerinde Büyük Gelişme

Binali Yıldırım, Katar Ulusal Günü'nde yaptığı açıklamada, zorluklar karşısında sımsıkı olan bağların güçlü kalacağını söyledi. Meclis sözcüsü Binali Yıldırım, Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye ve Katar'ın "kara gün dostu" haline geldiklerini ve sıkıntılara rağmen iyi ilişkilerin devam edeceğini söyledi. Binali Yıldırım, Katar'ın başkent Ankara'ya yaptığı bir törendeki konuşmasında, "İki ülke şimdiye kadar birçok sorunla karşı karşıya kalmış ve bu sorunları karşılıklı yardım ve dayanışma yoluyla çözebilmiştir. İki ülke yarım asırdan beri arasındaki bağları geliştirdi ve güç kazandı.’’ dedi.

Geçtiğimiz ay İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesinin dördüncü toplantısında konuşan Yıldırım, toplantıda alınan kararların ilişkileri daha üst seviyelere taşıdığını söyledi. Katar'ın Türkiye Büyükelçisi Salem bin Mübarek El Şafi, Türkiye ve Katar'ın tek bir bedende tek bir kalbe benzediğini söyledi.

Resepsiyona ayrıca Türkiye'nin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalin ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emir Şeyhi Tamim bin Hamad Al-Thani'nin başkanlığında düzenlenen Kasım toplantısında, katılımcılar çeşitli alanlarda ikili işbirliğini geliştirmenin yollarını tartışmışlardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal