Türkiye'den Yüz Bulamayan ABD Yönünü Komşuya Çevirdi

Türkiye ile gerginlik yaşayan ABD yönünü Yunanistan'a çevirdi. Wall Street Journal gazetesinin aktardığına göre ABD bu ülkedeki askeri varlığını kuvvetlendirmek istiyor.

12.09.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 12.09.2018-15:50) Türkiye'den Yüz Bulamayan ABD Yönünü Komşuya Çevirdi

Türkiye ile diplomatik gerginlik yaşayan ABD, Yunanistan'daki askeri varlığını ilerletmek istiyor. ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'li askeri görevlilerin bu ülkedeki donanma ve hava üslerini daha sık kullanmanın da yer aldığı bir dizi alternatifi Yunan görevlilerle görüştüğünü yazdı.

''İLİŞKİLER EN ÜST SEVİYEDE''

WSJ'ye açıklamalar yapan ABD'li görevliler hem jeopolitik hem de coğrafi faktörlerin Yunanistan'ı ABD ordusu için cazip kıldığını ifade etti. Gazeteye açıklamalar yapan görevliler siyasi olarak Yunan-ABD ilişkilerinin en üst seviyede olduğunu ve iki devletin de NATO müttefikleri Türkiye için endişeleri olduğunu kaydetti.

Gazete coğrafi olarak da Yunanistan'ın 'tüm sene boyunca uçuş eğitimi' için de uygun hava durumuna sahip olduğunu kaydetti. Ülkeye yaptıkları son gezide Yunan hükümetinin ve ana muhalefetinin 'yeni fikirlere açık olduğunu' ifade eden ABD'li görevliler, Yunanistan'daki tesisleri daha çok kullanma ve geçici olarak daha fazla ABD askeri konuşlandırma meselelerinde 'fırsat gördüklerini' söyledi.

DUNFORD: YUNANİSTAN'DAKİ FIRSATLAR HAYLİ ÖNEMLİ

Gazete ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın seyahati esnasında yanındaki gazetecilere gerçekleştirdiği açıklamada Yunanistan'ın Suriye ve Kuzey Afrika'daki operasyonlarına yakınlığına dikkat çekerek Yunanistan'ın coğrafyası ve bu devletteki imkanlar çok önemli" dediğini aktardı.

Gazete ABD'nin Yunan üslerini kullanmayı genişletmeye halihazırda giriştiğini ve bu baharda silahsız MQ-9 Reaper türü insansız hava araçlarının bu devletteki Larissa Hava Üssü'nden kalkarak operasyonlar yapmaya başladığının altını çizdi.

Görevliler, ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Curtis Scaparrotti önderliğinde gerçekleştirilen görüşmelerin hazırlık niteliğinde olduğunu ve kalıcı asker veya teçhizat konuşlandırma teklifleri içermediğini söylerken, Yunanistan'ın bir dizi avantaj teklif ettiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal