Türkiye'den temsilciler Uluslararası Ekonomi Forumu'na Katılacak

Rusya parlamentosunun alt kolu Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Natalya Poklonskaya, Türkiye, Hindistan, Tunus, İtalya ve Mısır'dan heyetlerin 6. Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu'na katılacağını bildirdi.

28.01.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-14:36) Türkiye'den temsilciler Uluslararası Ekonomi Forumu'na Katılacak
Kırım lideri Sergey Aksenov'la ile Natalya Poklonskaya, 23-25 Nisan 2020'de düzenlecek 6. Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu'yla ilgili bilgi aktardı.
 
Poklonskaya, "Hindistan'ın yanı sıra Tunus, İtalya ve Mısır'dan parlamento ve hükümet temsilcileri ile Türk temsilcilerin Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu'na katılmaları bekleniyor. Uluslararası partnerlerimizle görüşen tüm vekillerin bu doğrultuda aktif çalışmalar yürüteceğini ve yaptırımların tarihe karışacağını umuyorum" açıklamasını yaptı.
 
Aksenov da, Poklonskaya'ya tüm ülkelerden siyasetçileri foruma davet etmesini tavsiye ederek, davetiyeleri hazırlayacaklarını ve Dışişleri Bakanlığı'nın onayını alacaklarını belirtti.
 
5. Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu'nda konuşma yapan Sergey Aksenov, imzalanan anlaşmaların hacminin 215 milyar ruble (yaklaşık 39 milyon dolar) olduğnu ve yeni anlaşmalar sonucunda 1700'den fazla kişi istihdam edileceğini açıklamıştı.
Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu, 2015 'ten bu yana düzenleniyor. 2019 yılında foruma 89 ülkeden 807 temsilci de dahil olmak üzere 4564 kişi katılım sağlamıştı.
 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal