Türkiye'den Suudi Savcılığına İlk Yanıt!

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamaya Türkiye'den ilk cevap Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu açıklamanın bazı kısımlarını tatmin edici olmadığını belirtti.

15.11.2018-15:37 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-15:27) Türkiye'den Suudi Savcılığına İlk Yanıt!

Suudi Arabistan Savcılığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine karıştığı ifade edilen 11 zanlının 5'inin idamını istemiş, Kaşıkçı'nın cesedinin parçalanarak konsolosluktan çıkarıldığını açıklamıştı. Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamaya Türkiye'den ilk cevap Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu açıklamanın bazı kısımlarını tatmin edici olmadığını belirterek şunları ifade etti;

'Suudi Başsavcı'nın açıklamasından önce Suudi Dışişleri Bakanı beni aradı, ortalama yarım saat sonra başsavcının yapacağı açıklamayı bana haber verdi. Şu anda 11 kişinin tutuklu olduğunu biliyoruz. 5'i hakkında idam istemi bulunuyor. O beş kişinin Türkiye kanunlarına göre yargılanması gerekiyor.

AÇIKLAMALAR TATMİN ETMİYOR

Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadım. Bu şahsın ülkelerine geri götürmelerine direndiği için öldürüldüğü ileri sürülüyor ama bu cinayet önceden planlanmıştır. Cesedin öldürüldükten sonra parçalandığını ifade ediliyor. Bu anlık bir şey değil o cesedin parçalanması için kişiler ve cihazlar hazır olmalı.

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE?

Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Bu konuda henüz yanıt yok. Biz bu cinayetin tüm detayları ile açığa çıkması için üzerimize düşeni yapacağız. Uluslararası camiayla işbirliği kuracağız.'

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal