Türkiye'den Rusları Kızdıracak Patriot Hamlesi

Türkiye'nin Rusya ile devam ettirdiği S-400 füze savunma sistemine alternatif olarak ABD ile de Patriot konusunda temas halinde olduğu öğrenildi.

16.07.2018-17:20 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-17:15) Türkiye'den Rusları Kızdıracak Patriot Hamlesi

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Tina Kaidanow, Türkiye'nin hâlihazırda Rusya ile anlaşma sağladığı S-400 hava savunma sistemlerine seçenek olarak, ülkeye satmayı düşündükleri Patriot hava sistemleri hususunda müzakere başlatıldığını bildirdi.

"ABD, STRATEJİK İLİŞKİ İÇİNDE OLDUĞU ÜLKELERİ DESTEKLEMEK İSTİYOR"

Tina Kaidanow, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türklere Patriot'a saygı duymalarını kavramayı sağlamaları için ne yapabileceklerini düşündüklerini, ABD'nin stratejik ilişkilere sahip olduğu devletlerle ilişkilerini güçlendirmek istediğini bildirdi.

S-400 füze savunma sistemi, 'S' serisi sistemlerinin devamı. Tüm hava ve uzay araçlarını imha etmek için yapılan ve NATO'nun 'SA-21 Growler olarak nitelediği S-400, Rus yapımı orta ve uzun menzilli füze savunma sistemi. Almaz-Antey firması tarafından imal ediliyor.

PATRİOT VE S-400 FÜZE SAVUNMA SİTEMLERİ ARASINDAKİ FARKLAR

Patriotlar Raytheon firması tarafından imal edilen, ABD ve çoğu NATO çatısı altındaki devletler tarafından tercih edilen, genel hedefi stratejik bölgeleri muhafaza etmöekle beraber kara, deniz ve hava üslerini düşman saldırılarından korumak için üretildi.

Ne zaman envantere girdiler?

Rus yapımı S-400'ler 'S serisinin devamı ve Patriotlar gibi eski değil. Daha yeni teknolojiye sahip olan S-400 Rus ordusunun envanterine 2007 senesinde girdi. Patriot füze savunma sistemi ise 1982 senesinde Amerikan ordusuna teslim edildi. Bu sistemler Körfez Savaşı'nda ve ABD'nin Irak işgalinde tercih edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal