Türkiye'den Paraguay'daki Bakıma Muhtaç Çocuklara Yardım

Paraguay’da Türkiye’nin Asuncion Büyükelçiliği 60 çocuğa kışlık giysi yardımında bulunurken Büyükelçi Ersoy, “İnsani dış politikamızla gurur duydum.” diye konuştu.

28.05.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-09:39) Türkiye'den Paraguay'daki Bakıma Muhtaç Çocuklara Yardım

Paraguay’da Türkiye’nin Asuncion Büyükelçiliği 60 çocuğa kışlık giysi yardımında bulunurken Büyükelçi Ersoy, “İnsani dış politikamızla gurur duydum.” diye konuştu.

Türkiye'nin Asuncion Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy, AA muhabirine, ülkenin başkenti Asuncion'da bulunan korunmaya muhtaç çocukların yaşadığı Nemity Merkezi ile Asuncion'a 180 kilometre kadar uzaklığındaki Caaguazu kentinde yerli çocuklar için kurulan Punta Pora Merkezine kışlık giysi yardımında bulunulduğunu dile getirdi.

Büyükeçi Ersoy, Nemity'de bulunan çocuklara 23 Nisan'da gıda yardımı yapıldığını anımsatarak "Gıda yardımı yaptığımızda bize kışlık giysi ihtiyacını ilettiler. TİKA ile birlikte iki merkezdeki yaklaşık 60 çocuğa mont, ayakkabı, pantolon ve tişörtten oluşan paketler hazırladık" diye konuştu.

Caaguazu'da bulunan merkezin Punta Pora adındaki yerli kabilesi için kurulduğunu dile getiren Büyükelçi Ersoy, merkezin istismara maruz kalmış ve uyuşturucu kullanan yerli çocukların rehabilitasyonu için kullanıldığını ifade etti.

Ersoy, Punta Pora Merkezinde 40 çocuğa yardımda bulunulduğunu kaydederek "Çocukların gerçekten çok ihtiyacı olduğunu gördüm. Mutluluklarına şahit olmak ve Punta Pora kabilesi şefinin bizi kabulü ve sonrasında yaptığı teşekkür konuşması beni çok mutlu etti. İnsani dış politikamızla gurur duydum." sözlerini kullandı.

Ersoy, Asuncion'da düzenlenen etkinliğe Çocuk ve Gençlik Bakanı Teresa Martínez'in, Caaguazu'da düzenlenene ise Çocuk ve Gençlik Bakan Yardımcısı Eduardo Escobar ile yerel yöneticilerin katılım gösterdiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal