Türkiye'den ÖSO'ya Yeni Talimat: Hazır Olun

İdlib'de tansiyon her geçen gün artarken, Türkiye'den de ÖSO'ya yeni talimatlar gitti. Verilen talimatta asker sayıları istenirken askeri sevkıyata hazır olun emri gitti.

10.09.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-10:41) Türkiye'den ÖSO'ya Yeni Talimat: Hazır Olun

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı bölgesi ve İdlib hattındaki Türk askeri sayısı 30 bini aştı. Son 15 günde hudutta yerleşmiş zırhlı ve tank sayısı iki katına artırıldı. Stratejik yerlere füze rampaları ve topçu bataryaları konuşlandırıldı. Suriye hükumetinin ve Rusya'nın İdlib'e dönük bombardımanı devam ederken, TSK'dan Afrin, Azez, Cerablus, El Bab ve Çobanbey hattındaki ÖSO askerlerine, "Askeri sevkiyata hazır olun" emri verildi.

Rusya ve Esad askerleri İdlib'e dönük bombardımanları sıklaştırdı. Son 2 günde 58 bölge vuruldu. Cisr el Şugur, Sahlel Gab ve Morek bölgelerinde artan kara ve hava bombardımanlarında çoğu sivil 29 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye ise gerilimin her dakika arttığı bölgeye yönelik askeri tedbirlerini arttırıyor. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı bölgeleri ve İdlib hattında yerleşik 12 gözlem noktası ile beraber sınırdaki Türk askeri sayısı 30 bini aştı.

SINIRDA TEYAKKUZ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Yayladağı ve Atme arasında sınır kalkanı kurdu. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında vazife yapan askerler İdlib sınırına gönderildi. Son 15 günlük dönemde sınır hattında yerleştirilen zırhlı ve tank sayısı iki katına yükseltilirken, stratejik yerlere füze rampaları ve topçu bataryaları konuldu. Afrin, Azez, Cerablus, El Bab, Çobanbey, Mera ve Savran hattındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarına "hazır olun" talimatı verildi.

50 BİN SAVAŞÇI HAZIR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, ÖSO'ya verilen emirde asker sayıları, silah ve mühimmat miktarlarını rapor olarak vermeleri ve askeri sevkiyata hazır olmaları talep edildi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde kurulan Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO askeri var. Bunların 10 bini bölgede beklerken, 20 bini ise İdlib'e gönderilecek. İdlib'de bütün grupların bir araya gelmesi ile oluşan 'Vatan Cephesi' çatısı altında da 30 bin savaşçı var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal