Türkiye'den ÖSO'ya Tam Destek! Silah Yardımı Artırıldı

Reuters'a açıklamalar yapan Özgür Suriye Ordusu'ndan bir komutan Türkiye'nin son günlerde kendilerine yaptığı silah yardımını artırdığını söyledi. Bir başka komutan ise uzun bir savaşta Türkiye'nin kendilerine tam destek verdiğinin taahhüt ettiğini söyledi.

13.09.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-10:43) Türkiye'den ÖSO'ya Tam Destek! Silah Yardımı Artırıldı

Reuters haber ajansının aktardığına göre İdlib’deki muhalif kaynaklar, Suriye ordusuyla Rusya ve İran destekli müttefiklerinin bölgeye düşünülen saldırısı öncesi Türkiye’nin muhaliflere silah desteğini arttırdığını söyledi.

Üst düzey muhalif görevliler, Türkiye’nin geçen hafta Tahran’daki zirvede bir sonuç alınamaması ardından İdlib ve etrafındaki isyancılara dönük daha fazla silah desteği verdiğini söylediler.

Topraklarında 3,5 milyon Suriyeli barındıran Türkiye, muhtemel bir İdlib operasyonunun sonrasında sınırına dönük yeni bir göç dalgası başlamasından kaygı duyuyor.

Özgür Suriye Ordusu’ndan bir general, son günlerde üst seviye Türk yetkililerle gerçekleştirdikleri görüşmelerde kendilerine, “uzun bir savaşta Türk ordusunun bütün desteğinin taahhüt edildiğini” ifade etti.

Habere göre, son günlerde Suriye’ye büyük oranlarda giden silahlar içinde cephane ve GRAD roketleri var.

Aynı komutan, “Bu silah ve cephane yardımı, savaşma süresinin uzamasına olanak tanıyacak ve yıpratıcı bir savaşta elimizdeki malzemenin tükenmemesini sağlayacak” dedi.

Bir başka muhalif komutan da, “Yeni mühimmat sevkiyatı gerçekleştiriyorlar. Mühimmattan daha çoğuna gereksinimleri yok. Türkler onların uzun bir süre kendilerine yetecek cephaneye sahip olmalarını temin etmeye çalışıyor” dedi.

İdlib, muhaliflerin elindeki son kritik yer. Bölgede 3 milyon insan ikamet ediyor. Bunların yarısı diğer çatışma yerlerinden İdlib’e göç edenler.

Rus ve Suriye savaş uçakları İdlib’in güneyine ve Hama’ya yakın yerlere hava saldırılarını son günlerde arttırmış hlade. Bu kara harekatı için ön hazırlık olarak düşünülüyor. Suriye ordusu da bölgeye asker takviyesi gerçekleştiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal