Yunan Medyasından Türkiye Övgüsü

Yunanistan basınında verilen haberde, Türkiye’nin barış zamanında siyasi ve stratejik sonuçlar elde etmek için girişimlerde bulunduğunu, Yunanistan’ın da Türkiye’den ders alması gerektiği ifade edildi.

03.07.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-10:53) Yunan Medyasından Türkiye Övgüsü

SL Press isimli Yunanistan internet sitesinde George Margaritis tarafından yazılan yazıda Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki siyasi ve stratejik hedefleriyle ilgili açıklamalar yapıldı.

DOĞU AKDENİZ VE EGE'DEKİ MÜCADELEYE ABD

Yazıda şu sözlere yer verildi:

"ABD’de Çin stratejisi ile nasıl başa çıkılacağı konusundaki tartışmalar, işlevsel bir cevap olmadan sonuçlandı. Yunan siyasi ve askeri seçkinlerinden komşuların hareketleriyle başa çıkmak için stratejiler formüle etmelerini istemek abartı olurdu. Fırkateynler, F-35'ler, denizaltılar ve füzeler alacağımızı duyduk."

"BU DURUM CAN SIKICI"

Yapılanlarda amacın yalnızca seçmenleri memnun etmek olduğu ifade edilen yazıda "Bu paranoyak ve bağlantısız "alacağız" ifadesi... sanki beş yaşındaki çocuğa hediye alıyoruz. Ulusal savunma sorunları ve stratejileri hakkında konuşmak yok. Amaç seçmenleri mutlu etmek. Aynı zamanda silah satan çeşitli "müttefikleri" tutmak zorunda olduğundan bu durum can sıkıcı" sözlerine yer verildi.

"TÜRKİYE'DEN ÖĞRENECEKLERİMİZ VAR"

Türkiye’den askeri, politika, strateji konularında ders alınması gerektiğine işaret edilen makalede "Savaşta değerini kanıtlamak isteyen Türkiye, barış zamanında siyasi ve stratejik sonuçlar elde etmek için girişimlerde bulunuyor. Belki de diyorum ki, sürekli komşularımızı kızdırmak yerine onlardan askeri, politika, strateji... yeni temel konular öğrenmeye başlamalıyız" denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal