Türkiye'den Arnavutluk'a Dayanışma Kucağı

Arnavutluk'ta art arda meydana gelen zelzele sonrasında onlarca insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi ağır yaralanmıştı. İrili ufaklı maddi kayıpların yaşandığı dost ülkeyi Türkiye bir başına bırakmadı. Muhtaç olana yine elini uzatmayı görev bildi.

26.12.2019-20:25 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-20:26) Türkiye'den Arnavutluk'a Dayanışma Kucağı

Türkiye Diyanet Vakfının kendine adeta görev bildiği ihtiyacı olana, ihtiyacını verme prensibi ile ivedilikle deprem sonucu evleri hasar gören, yaşamlarını elverişsiz yerlerde devam eden insanlara yardımda bulunuyor.

Deprem mağdurlarının temel ihtiyaçlarına öncelik veren vakıf, çadırda yaşamak zorunda kalanlara portatif yatak ve gıda paketlerini başkent Tiran'ın Peza ilçesinde dağıtmaya başladı.

Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Bekir Yanılmaz, depremden bir ay geçmesine rağmen vatandaşlar için farklı yardımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bazı vatandaşların daha çok mağdur olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Yanılmaz, "Yine şunu gördük ki bu insanlara çadırlar verilmiş, gıdalar verilmiş ama maalesef çadırın içerisinde yerde yatıyor. Biz de bunu gördüğümüzden dolayı bu insanlara yatak getirdik. Hem gıda hem yatak. Daha rahat etsinler diye. Bunu Din Hizmetleri Müşavirliği olarak yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu yardımlarımız devam edecek. Türk halkının desteğiyle gelen yardımları biz de gücümüzün yettiği nispetinde, ihtiyacı olan, muhtaç durumda olan insanlara ulaştırmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal