Türkiye-AB Görüşmeleri Hızlanıyor

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında gelecek dönemde ekonomi, enerji ve ulaştırma konularında üst düzey toplantılar düzenlenmesi bekleniyor.

29.11.2018-10:42 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-10:38) Türkiye-AB Görüşmeleri Hızlanıyor

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında gelecek dönemde ekonomi, enerji ve ulaştırma konularında üst düzey toplantılar düzenlenmesi bekleniyor. AB yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Ankara ile Brüksel arasında enerji, ekonomi ve ulaştırma sektörlerinde yüksek seviyeli görüşmeler gerçekleştirilecek. Buna göre, gelecek sene 5 Şubat'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Brüksel'de görüşmelere katılması bekleniyor. Öte yandan, gelecek aylarda AB Komisyonu Başkan Yardımcıları Jyrki Katainen ve Maros Sefcovic'in, ekonomi alanlarında konuşmak üzere Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Enerji sektöründe de gelecek sene Ocak ayında Türkiye'den Brüksel'e üst düzey bir ziyaret düzenlenmesi bekleniyor.

 

AB-Türkiye Ortaklık Komitesi

Diğer yandan, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, bugün Brüksel'de gerçekleşen 126. AB-Türkiye Ortaklık Komitesi görüşmesinde, Türkiye'nin AB katılım müzakereleri, vize serbestisi, gümrük birliğinin yenilenmesi, mali iş birliği, göç, terörle mücadele, ulaştırma, enerji sektörlerindeki taleplerini ilgili kişilere ulaştırdıkları bildirildi. Kaymakcı, görüşmede, Türkiye'nin reform ve AB'ye katılım doğrultusunda ilerleme sağladığının altını çizdiklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal