Türkiye Yerli Helikopter İhracatına Başlıyor

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana helikopter almak için Türkiye'nin kendi ürettiği T129 ATAK ile ABD'nin Black Hawk helikopterlerini seçtiğini açıkladı.

13.12.2018-16:13 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-16:14) Türkiye Yerli Helikopter İhracatına Başlıyor

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana helikopter almak için Türkiye'nin kendi ürettiği T129 ATAK ile ABD'nin Black Hawk helikopterlerini seçtiğini açıkladı. Satış işlemlerinin birkaç ay içinde tamamlanması bekleniyor. Yerel medyaya açıklama yapan Savunma Bakanı Lorenzana Kanada'dan alınması düşünülen saldırı helikopterinden vazgeçtiklerini, Black Hawk ve ATAK helikopterlerinin alınacağını söyledi.

Makati şehrindeki Lorenzana, gazetecilerin soruları üzerine savunma bakanlığının helikopter alımı hakkındaki kararını onayladığını belirtti. Alınabilecek olan helikopterler arasında Kanada’dan Bell 412, İtalya'dan AgustaWestland AW139, Güney Kore'den Surion, ABD'den Black Hawk ve Türkiye'den ATAK seçeneklerinin bulunduğunu söyleyen Bakan Lorenzana, Black Hawk helikopterleri ve Türkiye’nin ürettiği ATAK helikopterlerinin alınmasına karar verildiğini açıkladı. Türkiye'den de ATAK helikopterlerinin alınacağını söyleyen Lorenzana, "Adı ATAK, bir saldırı helikopteri. Bu helikopterden yaklaşık 10 tane ya da 8 tane alacağız." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal