''Türkiye ve İran'ın Çabalarıyla Suriye'deki Gerginlik Azaldı''

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye ve İran'ın çabaları neticesinde Suriye'deki gerginliğin daha da azaldığını belirtti.

03.01.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-14:47) ''Türkiye ve İran'ın Çabalarıyla Suriye'deki Gerginlik Azaldı''

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye ve İran'ın çabaları neticesinde Suriye'deki gerginliğin daha da azaldığını belirtti.

Meşhed'de gerçekleşen bir etkinlikte konuşma yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye'deki gelişmelerden bahsetti.

Dünyada büyük bir değişim sürecinin söz konusu olduğunu ve süper güç statüsündeki devletlerin artık tek başına karar veremediğinin altını çizen Zarif, "Artık bir grubun diğerleri hakkında karar alma dönemi bitmiştir." dedi.

Batı ülkelerinin Suriye'ye karşı takip ettikleri politikaların başarısızlığa uğradığını belirten Zarif, Türkiye ve İran'ın çabalarıyla Suriye sorunundaki gerginliğin azaldığını vurguladı.

Zarif yaptığı açıklamalarda şu şekilde konuştu:

"Batı ülkelerinden eski bir dışişleri bakanı bir toplantı esnasında Suriye'de ateşkes ilan etmek istedi ama bir hafta sonra ateşkesin başarısız olduğu anlaşıldı. Bunun ardından biz Türkiye ile birlikte Kazakistan'da (Astana anlaşması) anlaşmaya vardık. Bu anlaşma iki yıldır Suriye'deki gerginliğin azaltılmasını sağladı. Umarım bu süreç böyle devam eder." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal