Türkiye Tepkisinden Sonra Yunanistan'dan Geri Adım!

Çipras Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği görüşmede karasularının genişletilmesi planı ve Türkiye ile ilişkileri ele aldı.

24.10.2018-12:57 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-12:47) Türkiye Tepkisinden Sonra Yunanistan'dan Geri Adım!

Yunan haber ajansı AMNA'nın diplomatik kaynaklara dayandırarark yayınladığı habere göre, Çipras'ın Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği görüşmede karasularının genişletilmesi planı ve Türkiye ile ilişkiler masaya yatırıldı. Buna göre, Çipras'ın karasularının genişletilmesi ile alakalı kararnameleri durdurarak, yasa tasarısı olarak meclise getirilmelerini ve diğer partilerle değerlendirmeye karar verildiği belirtildi.

Bakanlıkta Balkanlar, Türkiye ve Kıbrıs'a yönelik konuların doğrudan Çipras'a bağlı olacağı ifade edildi. Çipras'ın bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine İstanbul ziyareti için hazırlıkların yapılması talimatını verdiği açıklandı.

Görevi bırakan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, bakanlığın devrinde gerçekleştirdiği konuşmada, ülkesinin karasularını Mora ve Girit arasındaki Antikithira adası ve iki diğer bölgede 6 milden 12 mile çıkarılmasına ilişkin kararname hazırlandığını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal