Türkiye, Sırbistan ile 285 Milyonluk Sözleşme İmzaladı

Sırp hükümeti, Türkiye ile Tasyapi Belgrad-Saraybosna Karayolu için 285 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

19.12.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-17:01) Türkiye, Sırbistan ile 285 Milyonluk Sözleşme İmzaladı

Sırp hükümeti, Türkiye ile Tasyapi Belgrad-Saraybosna Karayolu için 285 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Çarşamba günü Türkiye ve Sırbistan hükümetleri Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun inşası için 285 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Belgrad' da Sırp mevkidaşı Zorana Mihayloviç ile ikili bir görüşme ve toplantı düzenledi. İki bakan, Sırbistan ve Bosna-Hersek'in başkentlerini birbirine bağlayacak otoyol projesini tartıştılar. Toplantılara ve imza törenine Sırbistan'ın Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajiç ve Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Taşyapi şirket başkanı Emrullah Turanlı ve Sırbistan Zoran Drobnjak Kamu Şirketleri Yolları Başkanı katıldı.

Törende konuşan Ljajiç, yeni sözleşmenin Sırbistan, Bosna-Hersek ve Türkiye'nin başarılı üçlü mekanizmasının bir sonucu olduğunu söyledi. Ljajiç, "Sadece birkaç kişi bu otoyol projesinin uygulanabileceğine inanıyordu, çünkü bu çok pahalı bir proje. Ancak bugün imkansız mümkün kılındı ve proje imzalandı" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde bu sözleşmenin önemli bir rol oynadığını belirten Turhan, "Bugün burada imzalanan bu anlaşma iki ülke arasında çok önemli bir başlangıç. Türkiye, Sırbistan'ın bölge istikrarı için büyük önem taşıyor." açıklamasını yaptı. Turhan ayrıca, otoyolun bölgedeki barışı garanti ettiği rolünü belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal