Türkiye Rusya İran Dışişleri Bakanları Görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Moskova'da bir araya gelecek.

26.04.2018-09:10 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-09:03) Türkiye Rusya İran Dışişleri Bakanları Görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in görüşmesiyle alakalı olarak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Astana platformunun garantörleri Türkiye, Rusya ve İran’ın Dışişleri Bakanları, 28 Nisan 2018 tarihinde Moskova’da görüşme gerçekleşecektir.

Görüşmede, Astana mekanizması bünyesinde yürütülen iş birliğinin bütün boyutları ele alınacak ve bundan sonra atılabilecek adımlar üzerinde durulacaktır."

Türkiye, İran ve Rusya liderleri geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir zirve düzenledi. Gerçekleştirilen zirve sonucunda Suriye ve ekonomiye dair önemli kararlar alındı. Ekonomi de alınan karar ile ülkeler arası ticarette milli paranın kullanılmasına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Suriye’de toprak bütünlüğünü esas alarak bir çözüm arayan liderler, önemli adımlar attı.

Dışişleri bakanlarının görüşeceği toplantıda Suriye meselesini konuşulacağı düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal