Türkiye Katar İlişkilerini Güçleniyor! Türk Jetleri Tatbikat Yapacak!

Türkiye, Suudi Arabistan önderliğindeki bazı Arap ülkelerinin hedefi durumunda olan Katar ile askeri alanda başlattığı iş birliği ve yakınlaşmayı elzem bir noktaya taşıdı.

22.04.2018-11:29 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-11:24) Türkiye Katar İlişkilerini Güçleniyor! Türk Jetleri Tatbikat Yapacak!

Arap aleminin tepkisine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Katar’a askeri üs kurmasının sonrasında, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ilk kez Katar’da askeri bir tatbikatta bulunacak.

3 F-16 GİTTİ

Katar’da bugün başlayacak ve bir hafta sürecek olan ‘Şahin-20’ isimli tatbikata, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı üç tane F-16 tipi savaş uçakları ile diğer bazı hava destek unsurları dahil olacak. Böylelikle iki ülke arasında 19 Aralık 2014 yılında imzalanan askeri işbirliği anlaşması sonrası ‘Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvveti Komutanlığı’ çatısı altında Katar’da askeri üs kuran TSK, bu ülke hudutları içindeki askeri tatbikata ilk kez savaş uçakları ile beraber katılacak. 22-29 Nisan arasında yapılacak tatbikatın amacının “Türkiye ve Katar Hava Kuvvetleri arasında dostluk, işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak” olduğu aktarıldı. Bugün başlayacak olan tatbikatlara Katar’daki Türk askeri üssünde bulunan askeri personel de katılarak destek sağlayacak.

3. TATBİKAT

Katar ile diğer Arap devletleri arasında kriz çıkmasının sonrasında Türkiye, Katar ile askeri iş birliği anlaşmasını hızlandırmış ve Türk ordusu geçen sene haziranda bu ülkeye yerleşmeye başlamıştı. Türkiye ve Katar beraber kara ve deniz tatbikatı gerçekleştirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal